fbpx

Kako da rešite prosijavanje lica?

Kako da rešite prosijavanje lica?

Lice mi se jako masti. Prajmerom popunim sitne bore, koristim solidan puder, ali neretko vidim svetlucavu T zonu. Šta da radim da prikrijem to prosijavanje lica?

Prosijavanje nije problem, jer često znači da je koža ispod pudera živa i da radi. Više treba da se pozabavimo time da li koristite adekvatnu negu za masnu kožu, pa da na taj način pokušate da regulišete lučenje sebuma?

Ne znam koji prajmer ili bazu  koristite, ali uvek birajte strogo mat baze (Sephora ili Too Faced poor perfection) ili, možda, probajte da se šminkate bez baze. Često uzrok može da bude baš ona, jer to što se pokazala kao dobar proizvod za šminkanje ne mora da znači da vama lično donosi dobro. 

Puder i prosijavanje lica

Da li je puder koji ima mat završnicu ili ne? Sve to malo po malo utiče na konačan izgled šminke.

Ako pored svega ovoga T zona i dalje isijava, imate papiriće za upijanje sebuma koji mogu da pomognu na dnevnoj bazi. Papirići su zaista spas i znam da deluju šašavo, ali kada ih jednom probate pitaćete se kako ste uspevale da izgurate dan bez njih.

Ah, da, uspevale ste tako što suvom maramicom skinete masnoću sa T zone, ali maramica nekada zna da pokvari puder (onda dodajemo kameni, pa se to sve smulja…), a papirići šminku drže na mestu samo uklone sjaj.

Da li ste probale papiriće?

Moji predlozi za papiriće koji upijaju sebum su svakako Sephora, Oriflame, Art Deco itd.

Savet za kraj: nemojte da to doživljavate prosijavanje kao problem i da zbog toga odustanete od šminkanja. U svakom slučaju, bolje je da stavite puder i time zaštitite lice od spoljašnjih uticaja, nego da ga ne koristite pa nanesete sebi više štete nego koristi.

Ako želite da naučite više o negi i šminkanju, u toku su prijave za uživo radionicu Negovana poslovna žena – kraći modul.  Grupe će biti manje – max 6 osoba. Termini radionica su 18.05 od 18-21h i 01.06 od 18-21h. U prijavi na radionicu na linku ispod samo navedite za koji termin se prijavljujete.

You May Also Like

No Comments on This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

O MENI
milica jevtic
Kao umetnička duša koja je radoznala po prirodi, od malena sam tragala za nečim što će namiriti moje veliko interesovanje za transformacijom i ispitivanjem sopstvenih granica...
Sve na jednom mestu
NEWSLETTER PRIJAVA

Upišite E-mail za najnovija obaveštenja i beauty savete!

Categories