fbpx

Kako da osenčite lice da izgleda prirodno?

Kako da osenčite lice da izgleda prirodno?

Pitanje koje često dobijam je kako da osenčite lice da izgleda prirodno i da je nosivo za posao, za dnevnu varijantu?

Primetila sam da je trend, posebno među mlađom populacijom, da se stavlja previše tena, da se konturisanje radi teškim korektorima i lice izgleda kao maska što mislim da može da prođe za neki noćni provod. Nažalost,  sve ih je manje pa samo iz tog razloga mogu da opravdam kada ovako nešto vidim preko dana jer su svi željni provoda.

Ipak, ovako nešto za dan ne bih preporučila iz više razloga, ali evo da pomenem jedan – koža ispod tog sloja šminke NE MOŽE DA DIŠE!!! 

Dakle, za senčenje lica potrebno je da prvo stavite bazu i tečni puder (ili toniranu kremu – šta je već čiji izbor) korektor na područje oko oka, pokrijete korektorom u boji tena eventualne tačkice, flekice i sve završite prah ili kamenim puderom u boji vašeg tena.

Tek tada radimo senčenje koristeći kameni puder koji je dve, tri nijanse tamniji od vašeg tena ili bronzer, ali strogo vodite računa da bude mat (i kameni puder i bronzer).

Kod senčenja lica zapamtite najvažniju rečenicu: svetlo ističe, tamno pokriva. Za sve što želite da istaknete –  koristimo svetlije nijanse, što želimo da ublažimo/sakrijemo – tamnije.

Za senčenje lica vam treba neka srednja četka i blago dozirajte, pazite da ne preterate sa tamnijim puderom da ne dobijete ružne, musave fleke po licu. Pokret mora biti mekan i precizan. Uvek imajte na umu dnevno svetlo koje sve ogoli i sve greške se vrlo lako uoče. 

NE SME da se vidi da ste radile korekciju, sve treba da bude što prirodnije.

Na ovu temu imam i video sniman pre par godina za kanal  Život sa Aromom za sve vas koje više volite video tutorijale:

Ukoliko imate nekih specifičnih pitanja vezana za šminkanje, izbor i korišćenje određenih proizvoda, uvek se možete javiti za lične konsultacije kao najsigurniju opciju da dobijete savet i preporuku za sebe a možete i da ih poklonite nekoj dragoj osobi.

You May Also Like

No Comments on This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

O MENI
milica jevtic
Kao umetnička duša koja je radoznala po prirodi, od malena sam tragala za nečim što će namiriti moje veliko interesovanje za transformacijom i ispitivanjem sopstvenih granica...
Sve na jednom mestu
NEWSLETTER PRIJAVA

Upišite E-mail za najnovija obaveštenja i beauty savete!

Categories