fbpx

SPF – najvažniji korak nege

June 8, 2021
by
in BLOG
No Comments
SPF – najvažniji korak nege

Sve češće mi se obraćate sa pitanjima o flekama od sunca i koracima kako ih savladati… Na žalost, jednom kada se ošteti koža, njena zaštitna moć opada i sve smo skloniji flekama. Zato stalno ponavljamo da je SPF neophodan tokom čitave godine jer je on najvažniji faktor u koracima nege i najviše radi da koža ostane jaka, hidrirana i mladolika.

To je jednostavan dodatak koji će pomoći u sprečavanju pigmentacije i usporavanju procesa starenja. Tokom veoma vrelih dana možemo koristiti fluide ili losione i sve popularnije maglice,da ne opterećujemo svoju kožu teškom teksturom, već samo da je zaštitimo. Ovakvi proizvodi su pogodni i za muškarce i decu. ⠀

Šta treba da znate kada kupujete kremu za sunčanje?

Postoje dva različita tipa filtera koji se koriste u kremama: fizički i hemijski. 

Fizički filteri u  kremama za sunčanje imaće ključne sastojke titan dioksid i cink oksid. Oba sastojka stvaraju zaštitnu barijeru od sunca tako što ih često vidite na  vašoj koži, prepoznajete ih po onom beličastom tragu koji ostavljaju za sobom.

Ovakve preparate ja radije biram za plažu, dok su za svaki dan moj izbor uvek preparati sa hemijskim filterima u kremama za sunčanje. Njih koža fino apsorbuje i lakši su kao podloga za šminkanje jer ne ostavljaju vidljive tragove na koži.

Treba gledati da ih nanosite pola sata pre izlaska napolje da date koži vreme da je upije kako bi lakše legao puder ako ga nanosimo i sl. Evo preparata koje sam ja isprobala i koje mogu da vam preporučim:

Pravi SPF u kombinaciji sa čestim nanošenjem ključan je za zaštitu vaše kože. To često nanošenje ili obnavljanje SPF u toku dana je uveliko olakšano od kada je La Roche Posay izbacio takozvanu maglicu. Fini sprej koji naprskate na lice preko šminke,u toku dana kao da prskate termalnu vodu.

LRP maglica

Verujte mi takav osećaj i pravi na koži, lagan, lepršav, a sjajna dopuna na dnevnom nivou. Malo pakovanje idealno da stane u svaku torbicu i bude na dohvat ruke.

Moja preporuka je da ovu maglicu ipak koristite za obnavljanje SPF-a u toku dana, a da  korake nege pre pudera završite konkretnom kremom /fluidom. Uvek birajte  SPF širokog spektra koji štiti i od UVA, UVB i infracrvenih zraka. Lično koristim SPF30 ili SPF50, ali vi birajte spram toga koliko planirate da budete izložene na samom suncu.

Imala sam slučajeve među klijentima da im je viši SPF ponekad izazivao kožne reakcije, a ne nudi znatno veću zaštitu. Zato sam im predložila manji SPF, ALI  uz obavezno redovno obnavljanje  kreme za sunčanje, posebno nakon znojenja ili plivanja.

A od kako imamo maglicu taj problem je zaista nestao, jer je obnavljanje zaštite sada u par sekundi, fino i elegantno. I ne zaboravite da zaštitite  uši, ruke, stopala, tabane i usne, često se setimo ovih delova tela tek kada izgore i osetimo bol i neprijatno zatezanje.

Ukoliko imate nekih specifičnih pitanja vezana za šminkanje, izbor i korišćenje određenih proizvoda, uvek se možete javiti za lične konsultacije kao najsigurniju opciju da dobijete savet i preporuku za sebe a možete i da ih poklonite nekoj dragoj osobi.

You May Also Like

No Comments on This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

O MENI
milica jevtic
Kao umetnička duša koja je radoznala po prirodi, od malena sam tragala za nečim što će namiriti moje veliko interesovanje za transformacijom i ispitivanjem sopstvenih granica...
Sve na jednom mestu
NEWSLETTER PRIJAVA

Upišite E-mail za najnovija obaveštenja i beauty savete!

Categories