fbpx

Q&A: Prajmeri za lice

Q&A: Prajmeri za lice

U ovom tekstu ću vam dati odgovore na najčešća pitanja koja mi postavljate kada su u pitanju prajmeri za lice.

Koji prajmer za lice smatrate idealnim?

Ne postoji idealna krema, prajmer, puder… Postoji samo idealan proizvod za nas, a da bismo došli do tog zaključka moramo proveriti da li nam prija. Nekome više odgovaraju silikonski prajmeri, nekome kremasti, a vrlo je bitno i koji efekat želimo da postignemo.

Da li je bolji silikonski ili kremasti prajmer, ako je koža suva?

Silikonski prajmeri su mi, generalno, bolji za profesionalni rad, jer naprave tanak “film” preko koga puder lakše legne. Njih možemo svrstati u dve grupe – za sve tipove kože i one sa mat efektom koji su idealni za problematičnu kožu i kožu sklonu aknama.

Ženama sa suvom i dehidriranom kožom više će odgovarati kremasti prajmeri ili serumasti jer će im nahraniti kožu i dati dodatni sjaj.

Kvalitetni prajmeri imaju formulacije koje koži dozvoljavaju disanje, tako da oni ne mogu smetati ni problematičnoj, a ni osetljivoj koži. Naprotiv mogu da budu dodatna nega, ako pravilno izaberemo.

Ukoliko imate nekih specifičnih pitanja vezana za negu ili šminkanje, uvek se možete javiti za lične konsultacije kao najsigurniju opciju da dobijete savet i preporuku lično za sebe ili poklonite nekoj dragoj osobi.

Šta može da zameni prajmer?

Drago mi je što sam imala priliku da ga probam na više desetina žena pre šminkanja, pa sad mogu da preporučim Vichy “Mineral 89”.

On NIJE prajmer u pravom smislu značenja reči, ali sam koristeći ga shvatila da može da savršeno odigra tu ulogu. Veoma lepo ishidrira kožu i malo popuni pore. Mislim da je odlična kombinacija “Mineral 89”, preko njega krema koju svakodnevno koristite, ponovo “Mineral 89”, pa tek onda puder.

“Mineral 89” od brenda Vichy  je booster ili esencija koja se koristi u dnevnoj rutini nakon čišćenja kože i tonika, a pre seruma i kreme.

Najviše volim kada mogu da preporučim proizvode koji rade makar “2 u 1” jer poenta jeste da maksimalno iskoristite sve što imate u neseseru.

A takođe volim i kada vam otkrijem neki proizvod poput Oriflame Giordani Gold elixir podloge za šminkanje koja daje zaista predivnu blistavost licu i dosta podseća na Guerlain meteorites bazu (koju lično obožavam), a košta mnogo manje. 

Da li je dobro svakodnevno koristiti prajmer za lice? 

Ako je prajmer kvalitetan i izabran u skladu sa stanjem vaše kože, on joj sigurno neće štetiti. Možete ga koristiti svakog dana, a ja ga ne preporučujem samo zbog ekonomičnosti. Ukoliko vam kupovina prajmera ne predstavlja velik izdatak možete ga nanositi svakodnevno, a ako biste da prištedite upotrebljavajte ga samo kad šminka treba da dugo „izdrži“ na licu. 

Za vas koje volite video format, kliknite ovde i pogledajte kakav je efekat korišćenja prajmera pre šminkanja.

Ako želite da saznate detaljno kako da se negujete i šminkate, koje preparate da koristite u skladu sa svojim potebama, stanjem kože, budžetom itd – moje edukacije vam u tome mogu pomoći.

You May Also Like

No Comments on This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

O MENI
milica jevtic
Kao umetnička duša koja je radoznala po prirodi, od malena sam tragala za nečim što će namiriti moje veliko interesovanje za transformacijom i ispitivanjem sopstvenih granica...
Sve na jednom mestu
NEWSLETTER PRIJAVA

Upišite E-mail za najnovija obaveštenja i beauty savete!

Categories