fbpx

Piling kože tela

Piling kože tela

Ako ste zaista posvećeni redovnoj i sveobuhvatnoj negi kože i želite da je očistite od svih nečistoća i toksina, piling kože je tretman koji treba da uradite s vremena na vreme. Njegova uloga je uklanjanje gornjeg, mrtvog sloja kože kako bi se podstakla prirodna regeneracija površinskog sloja kože.

Koliko često treba da radimo piling kože?

To što piše na pakovanju 1-3 puta nedeljno važi za jedan deo žena, s tim što će neko pilingovati suvu kožu pa je onda isprati, a jedan deo žena će piling utrljavati na vlažnu kožu pa isprati. To zavisi i od vrste pilinga, stanja kože i ličnog osećaja na koži na samom kraju tretmana.

Druga grupa vas će rukavicama i suvim četkama svako veče masirati i blago pilingovati kožu na suvo, bez preparata i nakon toga samo istuširati kožu sredstvom za pranje.

Treća grupa će se pak okrenuti pilinzima koje same naprave od onih sastojaka koje imaju trenutno u kući (morska so ili žuti šećer i neko ulje koje vaše telo voli maslinovo, kokosovo i sl.).

Ako želite da od svog kućnog pilinga napravite početak anticelulit tretmana, u mešavinu ulja i soli/šećera ubacite i soc od domaće kafe i utrljajte na kritične delove ( butine, zadnjica, ruke ) da kofein malo pokrene cirkulaciju.

Kojoj god grupi pripadate, ne zaboravite da slušate svoju kožu i dajete joj kada traži bez onog “MORAM ovo ili ono, jer je u trendu i fancy. Ili tako piše na pakovanju ili rekla Milica.

Kada, kako i koliko često raditi piling lica i tela? U ovom videu vam dajem odgovore.

Koje preparate za piling preporučujem?

Ovo su pilinzi za telo koje ja vrtim u krug kada je kupovina istih u pitanju:

Četka koju trenutno koristim za piling je ova Elemis i jako sam zadovojna.

Dobar izbor je i ova okrugla za suvi piling iz Body shop-a

Kako vi radite piling kože? Podelite svoja iskustva u komentarima.

Ukoliko imate nekih specifičnih pitanja vezana za negu ili šminkanje, uvek se možete javiti za lične konsultacije kao najsigurniju opciju da dobijete savet i preporuku lično za sebe ili poklonite nekoj dragoj osobi.

You May Also Like

No Comments on This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

O MENI
milica jevtic
Kao umetnička duša koja je radoznala po prirodi, od malena sam tragala za nečim što će namiriti moje veliko interesovanje za transformacijom i ispitivanjem sopstvenih granica...
Sve na jednom mestu
NEWSLETTER PRIJAVA

Upišite E-mail za najnovija obaveštenja i beauty savete!

Categories