fbpx

Fiksator za šminku – da li mi stvarno treba?

Fiksator za šminku – da li mi stvarno treba?

Često dobijam pitanje koji fiksator za šminku da kupite i da li vam je zaista potreban? Naravno da vam više od pola proizvoda i preparata koje ovde pominjemo nije neophodno, ali ipak ste ovde i čitate jer želite sebe da obradujete sitnicama koje vam pomažu da se osećate ženstveno….da ne kažem živo u čitavoj godini koja je za nama.

Tako je i sa fiksatorima za šminku, i treba vam i ne treba. To zaista zavisi od kompletnog make up-a. Verujem da većina vas za dnevni make-up koristi lagane formulacije pudera, da ste do sada našle svoju idealnu negu za lice te nemate većih problema da vam se šminka topi u toku dana ili je koža „pojede“. Tada vam fiksator zaista nije potreban

Važnije je pronaći odgovarajuću negu za lice i pravi tečni puder i onda neće mrdati tako lako i šminka će izgledati čisto i uredno ceo dan.

Za specijalne prilike i kada treba šminka da ostane na mestu, tada je okej prsnuti fiksator u spreju ili finiširati make-up fiksatorom u prahu. Lično više preferiram sprej varijante i nikada ih ne prskam direktno na lice ni klijentkinjama ni sebi, nego prsnem u vazduh i prođem kroz taj oblak kapljica tek da osetim da mi je palo na lice poput rose. 

Šta ja volim da koristim?

Uvek sam za “2 u 1” varijante te ću da izdvojim Vichy termalnu vodu koja mi se pokazala (pored toga što je odličan saveznik u nezi kože i intezivno hidrira lice)  dosta dobro i da u toku dana osveži make up kada prsnete u vazduh i prođete kroz taj oblak.

Nigde nećete pročitati da se prodaje kao fiksator, ovo vam pišem na osnovu svog iskustva u radu sa Vichy preparatima više od decenije, sve sam opcije i kombinacije isprobala. Za druge termalne vode ne mogu da garantujem da su dobri fiksatori, dok za ovu mogu.

Slična je priča i sa “2 u 1” Make up forever fiksatorom koji pored uloge da fiksira šminku može da bude odličan mist u toku vrelih dana čak i kada nemate šminku na licu nego samo želite da osvežite i dodatno hidrirate kožu lica. Za ovakve proizvode uvek vredi izdvojiti novac jer vam traje baš dugo, posebno ako ih koristite samo ponekad i kao fiksator….bez preterivanja mogu da potraju i više od godinu dana.

make up forever fiksator

Ukoliko imate nekih specifičnih pitanja vezana za šminkanje, izbor i korišćenje određenih proizvoda, uvek se možete javiti za lične konsultacije kao najsigurniju opciju da dobijete savet i preporuku za sebe a možete i da ih poklonite nekoj dragoj osobi.

You May Also Like

No Comments on This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

O MENI
milica jevtic
Kao umetnička duša koja je radoznala po prirodi, od malena sam tragala za nečim što će namiriti moje veliko interesovanje za transformacijom i ispitivanjem sopstvenih granica...
Sve na jednom mestu
NEWSLETTER PRIJAVA

Upišite E-mail za najnovija obaveštenja i beauty savete!

Categories