fbpx

Zašto su peptidi važan sastojak u preparatima?

Zašto su peptidi važan sastojak u preparatima?

Peptidi su kratki lanci aminokiselina koji čine proteine. Učestvuju u sintezi esencijalnih proteina u koži – elastina i kolagena. Ova sinteza zapravo postiže čvrstoću i glatkoću kože; eliminiše sva oštećenja na koži poput blagog pilinga.

Peptide već prirodno imamo u telu, u hormonima – endorfin u oksitocin, koji podstiču pozitivne vibracije i aktiviraju metabolizam kože koji dalje ubrzava proces stvaranja kolagena.

Šta sve peptidi postižu?

Moćni su antioksidansi koji suzbijaju slobodne radikale i tako sprečavaju starenje kože. Utiču na regeneraciju i obnavljanje strukture kože pri starenju.

Imaju značajnu ulogu u borbi protiv akni. Smanjuju koncentraciju bakterija odgovornih za stvaranje akni i pospešuju zasrastanje rana.

Zato je izbor proizvoda za negu sa peptidima zapravo ulaganje u mladolikost kože i odlaganje starenja. Naravno, u kombinaciji sa drugim sastojcima mogu biti još snažniji.

Kako održati elastičnost kože?

Već znate da preterano izlaganje suncu, izloženost zagađenju, duvanskom dimu i sl. ubrzava proces starenja. Kako vremenom i metabolizam kože usporava, dolazi do gubitka elastičnosti i čvrstoće kože.

Zato je potrebno stimulisati kožu da se što više sama regeneriše i obnavlja. Izbor preparata sa aktivnim sastojcima kao što su kolagen i elastin mogu da pomognu koži da se regeneriše.

Liftactive Collagen Specialist linija iz Vichy-a je osmišljena za korekciju vidljivih znakova gubitka kolagena na koži i zato ne iznenađuje da su peptidi glavni sastojak na koji se oslanja cela linija.

Nova noćna krema iz linije Liftactive Collagen Specialist

Peptidi  koje sadrži Vichy Liftactive Collagen Specialist linija, u kombinaciji sa vitaminom C protiv pigmentacije i eperulinom za umirivanje kože zaokružuju snažnu formulu protiv starenja. Rezultati su:

  • čvršća koža, 
  • smanjenje sitnih linija i bora oko očiju, na čelu i u nazulabijalnim naborima. 

Ovo sve dobrinosi da sveukupan izgled vaše kože nakon nekoliko nedelja korišćenja ove linije opišem u tri reči: regenerisana, glatkija i blistavija.

Svakako, nisu samo peptidi zaslužni za zdravlje i lepotu  naše kože – i svilene jastučnice mogu mnogoooo da pomognu, ali biće reči o njima kasnije! 🙂

You May Also Like

No Comments on This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

O MENI
milica jevtic
Kao umetnička duša koja je radoznala po prirodi, od malena sam tragala za nečim što će namiriti moje veliko interesovanje za transformacijom i ispitivanjem sopstvenih granica...
Sve na jednom mestu
NEWSLETTER PRIJAVA

Upišite E-mail za najnovija obaveštenja i beauty savete!

Categories