fbpx

Nega usana: kako da vaše usne budu lepe i zdrave?

Nega usana: kako da vaše usne budu lepe i zdrave?

Malo po malo, kafica po kafica po baštama i skidaju se maske….da, da ove maske što su nam srasle sa licem poslednjih godinu dana. Otkrivamo ponovo usne, usne željne vazduha i sunca, željne svežih, lepršavih nijansi ruževa. Međutim, često im ne poklanjamo dovoljno pažnje, a nega usana je jako brza i jednostavna kako bi ih održale zdravim i spremnim za ruževe ili sjajeve tokom leta.

Usne su jedna od najvažnijih karakteristika našeg lica I često su pune i jedre usne sinonim za mladost. Na usnama je koža najtanja u odnosu na ostatak kože tela. Ta tanka skoro providna koža daje im  onu prirodnu ružičastu boju.

Koža na usnama nema lojne žlezde i imaju vrlo malo melanina; čineći ih lako podložnima isušivanju, a kako starimo – naša gornja usna se proređuje čak 40%, te nije ni čudo što ih najčešće i prve korigujemo filerima i drugim specijalnim tretmanima.

Usne su  jedinstvene u svojoj fiziologiji i potrebna im je dodatna pažnja kako bi izgledale  zdrave, jedre i glatke. Što duže ostanu bez vlage, to mogu postati dehidriranije i ispucale, pa je važno da ih svakodnevno tretirate kao preventivnu meru.

Činjenica je da se svima regija oko usana isušila od nošenja maski, većina je dobila neke čudne osipe i akne od iste.

Kako da regenerišete usne?

Kao prvi korak, važno je nežno ispilingovati usne kako biste uklonili mrtvu kožu pilingom za usne ili mekanom četkicom za zube. Može da posluži i domaći piling sa medom i šećerom, ali svakako u nastavku ja delim svoje favorite iz linija  komercijalnih pilinga za usne sa vama.

Sephora piling za usne
Sephora Honey Lip Scrub

Vichy SPF Stick

Ne zaboravite da je važan i SPF na usnama. Najlakše ćete to postići SPF stikovima koji će im pružiti i neophodnu hidrataciju, ali i ruževe birajte sa SPF faktorom.

Sugar Lip Polish

Oriflame Moothing Lip mask&scrub

Kako se radi piling usana?

Pilingujte usne blagim kružnim pokretima, trudite se da samo skinete isušeni površinski sloj kože sa usana, ne trljajte ih previše i budite nežni. Ako su dosta isušene, ponovite piling par puta u toku nedelje, samo nemojte biti grube prema tako tankoj i nežnoj koži usana.

Pijte vodu! Vratite vlažnost telu i koži i tenu. Zablistajte punim sjajem opet!

Svaki dan, tačnije nekoliko puta dnevno dok ne povratite glatkoću usnama, a posebno nakon pilinga nanosite deblji sloj balsama za usne. Tako negovane i ishidrirane, usne su spremne za  sjajeve ili ruževe.

Postoji mnogo sjajnih balzama i proizvoda za lečenje. Neki od mojih trenutno omiljenih su:

Ko zna, možda nećete imati ni želje ni potrebe da ih dopunjujete filerima, ali ako baš želite – uradite to što diskretnije, vođeni okom i rukom stručnih lica. Proverite kome dajete novac i poverenje jer nije dobro: “Daj za sve pare”  nego  “savršeno uz vašu fizionomiju lica za sve vaše pare“.

You May Also Like

No Comments on This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

O MENI
milica jevtic
Kao umetnička duša koja je radoznala po prirodi, od malena sam tragala za nečim što će namiriti moje veliko interesovanje za transformacijom i ispitivanjem sopstvenih granica...
Sve na jednom mestu
NEWSLETTER PRIJAVA

Upišite E-mail za najnovija obaveštenja i beauty savete!

Categories