fbpx

Losioni i mleka za telo

Losioni i mleka za telo

Današnja tema su losioni i mleka za telo. Na prvu loptu deluje da su isti proizvodi, ali nije baš tako. Najpre da razjasnimo po čemu se razlikuju, a zatim ću vam dati preporuke za proizvode koje sam koristila.

Razlika između losiona i mleka za telo

Osnovna razlika je u odnosu vode i ulja u sastavu preparata. Losioni imaju najmanji procenat ulja i masti. Svako ko ima masnu kožu tela zna o čemu pričam jer kada se desilo da kupi mleko umesto losiona video je itekako razliku između ova dva preparata.

Losione sa visokim procentom vode u sastavu, koža brzo i lako apsorbuje i oni su idealan izbor za masne kože tela, a takođe i za sve vas koji nemate vremena ili ne želite da se previše detaljno bavite negom kože (ovde mislim pre svega na muškarce).

Važno je znati ove razlike u teksturi preparata jer tako možete da ih prilagodite vašem stanju kože i sprečite pogrešne kupovine i bacanje novca.

Kao i uvek ponese nas reklama i miris putera za telo kod prijateljica, ali avaj ja imam masnu kožu koja prosto NE TRPI previše ulja i masti i onda je dobro znati da se ispred polica pogled sklanja sa ovih preparata na losione i mleka, jer njih može kombinovati i masna koža tako što će zimi uzeti gušći preparat tj mleko, dok će leti koristiti losione.

Koje losione vam preporučujem?

Mleka za telo

Mleka za telo po teksturi podsećaju na losione, takođe ih koža lepo i brzo apsorbuje, ali imaju veći procenat hranjljivih ulja i manje vode i odlični su za suvlju kožu i sprečavanje perutanja zimi. 

Naravno, kod oštećene kože i ektremno suve i ispucale, spas ćemo tražiti u kremama i puterima.

Koliko volim i koliko poverenja imam u brend La Roche Posay svako ko duže prati moj rad, zna! Ipak, za vas koje ne znate, evo teksta koji sam pisala još u trudnoći o preparatima koji su mi spasili kožu  i iznela sam dve trudnoće u 3 godine da ne dobijem ni jednu striju.

Ono što ćete retko gde pročitati je informacija o mom omiljenom proizvodu za hidrataciju kože tela – Lipikar Lait Urea 5+, posebno zimi pored Lipikar balsama, i evo sada zvanično reklamiram. Na radionicama ga pominjem kada neka od vas postavi pitanje šta koristiti za suvu kožu tela.

Ovo je najdivnije mleko od svih mleka na svetu (a probala sam ih mnogoo, zaista mnogooo u ove 43 godine). Regeneriše, hrani, vraća elastičnost i mekoću koži! Za telo, ruke, stopala, laktove za sve tipove kože.

Probajte ga na vreme, ne čekajte da vam se koža isuši do perutanja i pucanja da vidite sve njegove blagodeti.

Znam, znam opet ćete se javiti da je preskup, ali odmah da vas demantujem. La Roche Posay i Vichy koje žesto pominjem, kao i drugi brojni dermokozmetički preparati koje možemo nabaviti samo po apotekama itekako vrede svaki dinar, a i sada baš često apoteke prave akcije pokušavajući da privuku kupce.

Ispratite malo kad su akcijie i priuštite sebi kvalitetne proizvode po pristojnim cenama. 

Treba vam par dozera pumpice ovog mleka za celo telo…mislim pričam u svoje ime, a sve sam samo ne mala i sitna žena što samo potvrđuje da smo mi krakate na gubitku i kad je  nega tela u pitanju, sve trošimo više 🙂 

A evo i cenovno prihvatljivije varijante – Mixa 5% Urea.

Ukoliko imate nekih specifičnih pitanja vezana za ovu ili drugu temu kada je u pitanju nega kože, korišćenje određenih proizvoda itd, uvek se možete javiti za lične konsultacije kao najsigurniju opciju da dobijete savet i preporuku lično za sebe ili poklonite nekoj dragoj osobi.

Evo još nekih mleka za telo koje bih vam preporučila.

Koje losione ili mleka za telo vi koristite?

You May Also Like

No Comments on This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

O MENI
milica jevtic
Kao umetnička duša koja je radoznala po prirodi, od malena sam tragala za nečim što će namiriti moje veliko interesovanje za transformacijom i ispitivanjem sopstvenih granica...
Sve na jednom mestu
NEWSLETTER PRIJAVA

Upišite E-mail za najnovija obaveštenja i beauty savete!

Categories