fbpx

Tretman fleka na licu

Tretman fleka na licu

Tretman fleka na licu zasniva se na uvođenju rutinske nege sa preparatima koji u sebi sadrže kiseline. To su najčešće Alfa-hidroksi kiseline poznatije kao AHA kiseline, uključuju glikolnu kiselinu, bademovu kiselinu, limunsku kiselinu, mlečnu kiselinu i druge. Mlečna, bademova su najnežnije i sa njima treba početi.

Uvođenje preparata sa kiselinama treba da bude postepeno i da se lagano dograđuje koncentracija posmatrajući reakciju i promene na koži.

Tretman fleka na licu možemo uvesti i ujutru i uveče uz obavezno korišćenje SPF faktora, iako ja lično više volim veče za preparate sa kiselinama, a ujutru blaže nešto i SPF.

Počnite sa jednim preparatom (gel, tonik) pa postepeno dodajte u rutinu i ampule, serume, kreme.

Dajte vremena da koža odreaguje i pokaže šta joj prija, a šta ne.

  • Glikolna kiselina je najmanja molekula i najviše može da iritira, a dešava se često i pogoršanje na početku primene, koje samo treba prevazići.
  • Beta-hidroksi kiselina poznata kao salicilna kiselina koja se može naći u kremama, serumima i sredstvima za čišćenje lica, prija masnoj i nečistoj koži. Maksimalna koncentracija salicilne kiseline je 2% u kozmetici i često dehidrira kožu
  • Retinoinska kiselina poznata kao Retin – A, to je oblik vitamina A koji se nalazi u kremama i gelovima za lice. Najdelotvorniji je u tretmanima akni i fleka na licu.

Retinol je proizvod koji će vam kada čitate privući najviše pažnju jer je najbolji za tretman fleka na licu. Ipak, uz svu želju, morate biti obazrive i početi sa niskim procentima retinola u preparatima 0,1% i lagano težiti do 1%.

Nemojte se igrati same jačim koncentracijama bilo kojih od kiselina jer može da izazove dodatne dermatoze.

Pogledajte ovaj video gde vam demonstiram kako se nanose kiseli tonici (tako zovem sve tonike koji sadrže neku od kiselina): 

Ukoliko se koža buni napravite pauzu i sačekajte par dana da se smiri. Ako se uporno bude bunila, možda niste osoba za ovakvu negu, ali ne očajavajte. O samim uzrocima pigmentacije kože pročitajte ovde.

Ukoliko imate nekih specifičnih pitanja vezana za ovu ili drugu temu, uvek se možete javiti za lične 1-1 konsultacije kao sigurnu opciju da dobijete profesionalan savet i preporuku.

You May Also Like

No Comments on This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

O MENI
milica jevtic
Kao umetnička duša koja je radoznala po prirodi, od malena sam tragala za nečim što će namiriti moje veliko interesovanje za transformacijom i ispitivanjem sopstvenih granica...
Sve na jednom mestu
NEWSLETTER PRIJAVA

Upišite E-mail za najnovija obaveštenja i beauty savete!

Categories