Press

Press gostovanja Milice Jevtić -
objavljeni intervjui, tekstovi i praktični saveti.
Koje su najčešće greške prilikom šminkanja?
Milica: Vrlo često je to neprilagođena boja tečnog pudera, a kao veliku i čestu grešku dodala bih i grudvice na trepavicama.
Sve je veći broj mladih devojaka koje biraju šminkanje kao profesiju. Šta mislite o tome?
Milica: Biti profesionalni šminker znači imati u sebi dosta toga što vuče ka ozbiljnoj umetnosti. To je jako skupa profesija i u nju se dosta ulaže. Trebalo bi da u svom koferu za šminku imate proizvode koje sebi ne može priuštiti baš svaka žena. Strogo mora da se vodi računa o higijeni, o tome čime radite i kako radite. Naravno, tu je i iskustvo. Veliki broj devojaka krene, ali ubrzo odustane, jer shvati da to i nije baš brza i laka zarada kako se može pomisliti. Treba raditi na razvijanju umetničke crte i onaj ko je predan tome iz srca može napraviti uspešnu karijeru.
Pročitajte više.
Koliko god da se piše i priča na temu Nega kože uvek se provuku neka dodatna pitanja za koja se misli da su jednostavna i da to svi znaju, dok je realnost drugačija. Dešava se često da žene koje se površno zanimaju za negu kože imaju nedoumice koji su to zapravo pravilni koraci nege kože kao i koji su proizvodi neophodni kako bismo bili sigurni da se adekvatno negujemo.
Nije suvišno ponoviti da se sa tipom kože rađamo, a stanje kože tretiramo tokom života i spram stanja kože biramo preparate. Pa da krenemo… Pročitajte više.
Kreme, dnevne, noćne, za mladu ili stariju kožu, serumi, fluidi, sve biste to stavile na lice, svime biste se mackale. A šta vam je od svega toga zaista potrebno i šta odgovara vašem tipu kože? 
Leto je tu pred nama i ubrzo će naša lica biti izložena nepovoljnom delovanju sunca. Šta je najbolje koristiti u toplim danima, da li se kreme stavljaju pre fluida ili obrnuto, kada se koriste serumi i kako se sve to kombinuje objašnjava Milica Jevtić -mademoisellerouge, naša glumica i uspešni beauty trener. Pročitajte više.
Glumica Milica Jevtić postala je mama u 40. godini, a posle 10 meseci osetila je neobične simptome: „Nisam znala šta ću kad sam čula šta je!“
Glumica Milica Jevtić sina Konstantina dobila je u 40. godini, ali 10 meseci nakon porođaja jako ju je zabrinulo to što je i dalje imala stomačić. Pročitajte više.
S obzirom da potiče iz umetničke porodice, Milica Jevtić, je jedna veoma uspešna žena na polju glume i nege ženske lepote. Iako je, i po svojoj želji, a i očevoj, studirala istoriju, njena umetnička i kreativna strana je ipak pobedila.
Najveći uspeh je pokazala u profesiji ‘trenera lepote’. Drži Radionice za negu kože i šminkanje, gde žene veoma dobro savladaju tehnike, kako da neguju sebe. Akcenat je baš na konkretnim i vrlo primenjljivim savetima, koji su dostupni svakoj ženi… Pročitajte više.
Kako odabrati boju pudera?
Puder je najbolje probati na viličnoj kosti i, ukoliko se dvoumite između dve nijanse, uvek izaberite svetliju, jer kad osenčite lice, stavite malo rumenila ili bronzera – sve će se lepo uskladiti. S svetlijim puderom neće biti one ružne razlike, koja se pojavi kad se odabere tamniji, a to NIKADA nije bilo estetski prihvatljivo.
Da li svetliji korektor oko očiju ide ispod pudera ili kad se on već stavi?
Zašto svetliji korektor? Korektor se stavlja na područje oko očiju, a na taj deo nikada ne stavljamo puder. On služi da prekrijemo podočnjake, ukoliko ih imamo, ili ga koristimo kao podlogu za dalje šminkanje očiju. Korektor treba da bude u boji pudera, možda neznatno svetliji od njega i – to je to. Efekat posvetljivanja se postiže “hajlajterom”, koji ne mora da se koristi za svakodnevno šminkanje. Pročitajte više.
Pored neverovatnog šarma, glumica Milica Jevtić pleni pozitivnom energijom koju uvek rado deli sa ljudima oko sebe. Ako želite da budete uspešni, reći će vam da svoj posao morate da volite svim srcem, budete iskreni i istrajni, i da prepreke nikada nisu razlog da se zaustavite. Pročitajte više.

Neki od mojih editorijala objavljenih u pressu