fbpx

Press

Moja Press gostovanja -
objavljeni intervjui, tekstovi i praktični saveti.

DA LI SU NAM ČISTAČI ZA LICE ZAISTA NEOPHODNI ILI JE SVE TO SAMO SKUPA REKLAMA? Dermatolozi donose sve o tome

Nekada se pod čišćenjem lica podrazumevalo jednostavno umivanje korišćenjem tekuće vode. Danas se dešava sasvim suprotno i umesto da uživamo u velikom izboru preparata za negu, krenulo je sa prvom nedoumicom da li je za umivanje bolja hladna ili topla voda.

Potom je mnogima postalo prekomplikovano jer u moru informacija uglavnom nismo sigurni kako se pravilno koriste čistači za lice, koji sve postoje, koji je pravi izbor i da li nam je sve to zaista neophodno? Odgovor je jednostavan – ukoliko lice nije adekvatno očišćeno i pripremljeno za dalje preparate, sami preparati poput seruma i krema neće učiniti nikakvo čudo, a često će biti izgubljeni i vreme i novac…

Pročitaj više na elle.rs >>

Intervju: Milica Jevtić – glumica, edukatorka i makeup umetnica

Upoznajte Milicu Jevtić, koja u svojim rukama drži četkice za šminkanje i slikanje, dok istovremeno stoji pred filmskim kamerama. Razgovor sa Milicom nam je pokazao da niko od nas ne mora da se zadovolji samo jednom profesijom i da sve što želimo možemo da postignemo ako ostanemo dosledni.

Pročitaj više na easylife.rs >>

Održana radionica “A šta kad uspeš?”: Ili kako je to kad žena ženi daje vetar u leđa

Osnaživanje žena da stanu iza sebe je nešto što je danas veoma potrebno, a najbolji vetar u leđa daju im, naravno, druge žene.

U prijatnom ambijentu jednog beogradskog restorana održana je radionica za sve žene, bilo da su zaposlene, tek planiraju da grade karijeru ili imaju sopstvene biznise.

Pročitaj više na telegraf.rs >>

FashionMag42 vam predstavlja Milicu Jevtić

FM42: Milice, pored glume, make up -a organizuješ i edukativne radionice. Zamolila bih te da našim čitaocima daš više informacija.

Tokom 25-ogodišnjeg usavršavanja i rada u kozmetičkoj industriji, odlučila sam pre 15 godina da pokrenem programe profesionalnog šminkanja i nege kako bih pomogla ženama da budu negovane i istaknu svoju lepotu na pravi način. Da nauče kako da uštede pri kupovini, šta je to što ima zaista treba, a šta samo skupa reklama.

Pročitaj više na fashionmag42.com >>

Kada sam vam u petak, u blogu, predložila da napišete o kome biste voleli da čitate na našem portalu ili čije savete biste rado čule, pretpostavljala sam da će stići niz zanimljivih ideja. Među prvima je bio Miljin komentar, u kojem je pisalo: „Predlažem da sledeći intervju napravite sa Milicom Jevtić, pošto je ona beauty trener i može da da odlične savete, vezane za šminkanje i negu“. Pola sata kasnije, dogovorila sam se sa Milicom za intervju. Budući da je po vokaciji istoričarka, a da se godinama bavi glumom, s njom bi se moglo pričati o mnogim temama, ali ovog puta smo se zadržale samo na pitanju – šta, zapravo, radi beauty trener? Naravno, našao se tu i poneki savet, a serija korisnih informacija uslediće sledećih nedelja.
Pročitajte više.
Glumica Milica Jevtić verovatno je jedina koja može da se pohvali kako su među zvanicama na njenoj svadbi bile ličnosti poput Džokera, porodice Adams, agenata Moldera i Skali, Dekstera, Ajron Mena ili najpopularnijeg fizičara Hajzenberga.
Glumica koju publika gleda u filmu Stado, zavetovala se na večnu ljubav fotografu Dejanu Kostiću.
Pročitajte više.
Glumica Milica Jevtić prepričava svoja iskustva sa snimanja filma Sword of Vengeance i osvrće se na saradnju sa inostranim kolegama, od kojih je na nju najjači utisak ostavio slavni Vensan Kasel.
Pročitajte više.
Milica Jevtić je afirmisani make up artist, glumica i Oriflame stručni saradnik za lepotu i negu kože. Saznajte zašto je njen put uspeha drugačiji i gde sve možete stići kada dozvolite da vas vodi strast i ne odustajete od svojih želja.
Pročitajte više.
Milica Jevtić – ekspert make up artist i Oriflame saradnik testirala je nove Giordani Gold kapi za nijansiranje za vas. Delimo sa vama njene utiske i savete iz prve ruke:
Pročitajte više.
Na dubljem psihološkom nivou naša želja da se našminkamo dolazi iz potrebe da se maskiramo, da popravimo nešto na licu ili nešto što izbija iznutra. Prirodan izgled znači da smo u suštini zadovoljni svojim izgledom, stavovima i da prihvatamo svoje godine. Suština prirodne šminke je: nemojte pokušavati da se maskirate, nego istaknite ono što je u vama najlepše.
Pročitajte više.
Milica Jevtić, traženi beogradski šminker, uživa ugled majstora za vrhunsku šminku. Od svakodnevne do šminke za svečanije prilike, Jevtićeva često ističe i poslovna make up izdanja koja zaslužuju posebnu pažnju u savremenom načinu života. Odličan je predavač i učitelj i mnogim damama je pomogla da pronađu svoj stil šminkanja sledeći pravila o kojima se ne pregovara
Pročitajte više.
Iako je studirala istoriju, Milica Jevtić se okrenula mnogo kreativnijim zanimanjima, što je kako kaže bilo i logično s obzirom na to da potiče iz umetničke porodice. Gluma je san iz detinjstva koji se ostvario, a četkice za šminku način da se opusti i nađe fokus.
Pročitajte više.
Uredna poslovna šminka do kraja radnog dana sastavni je deo poslovnog bontona, ali nekada može da bude „nemoguća misija“. Kako da uz sve obaveze koje danas ima jedna zaposlena žena postignete maksimalne rezultate kada je šminkanje u pitanju i o čemu bi sve trebalo da vodite računa kako biste istakli ono najlepše na sebi?
Pročitajte više.
Koje su najčešće greške prilikom šminkanja?
Vrlo često je to neprilagođena boja tečnog pudera, a kao veliku i čestu grešku dodala bih i grudvice na trepavicama.
Sve je veći broj mladih devojaka koje biraju šminkanje kao profesiju. Šta mislite o tome?
Biti profesionalni šminker znači imati u sebi dosta toga što vuče ka ozbiljnoj umetnosti. To je jako skupa profesija i u nju se dosta ulaže. Trebalo bi da u svom koferu za šminku imate proizvode koje sebi ne može priuštiti baš svaka žena. Strogo mora da se vodi računa o higijeni, o tome čime radite i kako radite.
Pročitajte više.
Koliko god da se piše i priča na temu nege kože, uvek se provuku neka dodatna pitanja za koja se misli da su jednostavna i da to svi znaju, dok je realnost drugačija. Dešava se često da žene koje se površno zanimaju za negu kože imaju nedoumice koji su to zapravo pravilni koraci nege kože kao i koji su proizvodi neophodni kako bismo bili sigurni da se adekvatno negujemo.
Pročitajte više.
Kreme, dnevne, noćne, za mladu ili stariju kožu, serumi, fluidi, sve biste to stavile na lice, svime biste se mackale. A šta vam je od svega toga zaista potrebno i šta odgovara vašem tipu kože? 
Leto je tu pred nama i ubrzo će naša lica biti izložena nepovoljnom delovanju sunca. Šta je najbolje koristiti u toplim danima?
Pročitajte više.
Glumica Milica Jevtić postala je mama u 40. godini, a posle 10 meseci osetila je neobične simptome: “Nisam znala šta ću kad sam čula šta je!”
Glumica Milica Jevtić sina Konstantina dobila je u 40. godini, ali 10 meseci nakon porođaja jako ju je zabrinulo to što je i dalje imala stomačić.
Pročitajte više.
S obzirom da potiče iz umetničke porodice, Milica Jevtić, je jedna veoma uspešna žena na polju glume i nege ženske lepote. Iako je, i po svojoj želji, a i očevoj, studirala istoriju, njena umetnička i kreativna strana je ipak pobedila.
Najveći uspeh je pokazala u profesiji ‘trenera lepote’. Drži Radionice za negu kože i šminkanje, gde žene veoma dobro savladaju tehnike, kako da neguju sebe. Akcenat je baš na konkretnim i vrlo primenjljivim savetima, koji su dostupni svakoj ženi…
Pročitajte više.
Kako odabrati boju pudera?
Puder je najbolje probati na viličnoj kosti i, ukoliko se dvoumite između dve nijanse, uvek izaberite svetliju, jer kad osenčite lice, stavite malo rumenila ili bronzera – sve će se lepo uskladiti.
Da li svetliji korektor oko očiju ide ispod pudera ili kad se on već stavi?
Pročitajte više.
Pored neverovatnog šarma, glumica Milica Jevtić pleni pozitivnom energijom koju uvek rado deli sa ljudima oko sebe. Ako želite da budete uspešni, reći će vam da svoj posao morate da volite svim srcem, budete iskreni i istrajni, i da prepreke nikada nisu razlog da se zaustavite.
Pročitajte više.

Neki od mojih editorijala objavljenih u pressu